כולנו מכירים את הסלטים הסטנדרטיים שיש בכל ארוחה לפעמים אנו מחפשים שינוי קטן שיכול לשדרג את הארוחה פי כמה מונים. הרבה יותר קשה לשנות את המנה העיקרית שתתאים לשאר הסועדים, מאשר לשנות את אחד הסלטים שכולם רגילים אליהם. סלטים חדשים ורעננים, יגרמו לכל ארוחה להיראות כמו ארוחת גורמה של אחת מהמסעדות הנחשבות ביותר.
סלט תרמילים קליל. תמונה: שחר פליישמן
לפניכם מתכון לסלט תרמילים. סלט קליל ולא כבד שמתאים לכל ארוחה והכי חשוב, קל מאוד להכין אותו.
מתכון ל-4 סועדים
חומרים לסלט:
100 גרם אפונת שלג, חלוטה
100 גרם שעועית ירוקה, מבושלת
100 גרם אפונה חלוטה
100 גרם שעועית רחבה
50 גרם קולורבי, קלוף וחתוך לרצועות
8 זיתי טאסוס, מגולענים
עלי נענע
1 כוס רימונים
1/2 כוס שקדים, קלויים וקצוצים גס
לרוטב:
1 כף שומשום
מיץ מ-1 לימון
1 כפית יין שרדונה (לבן)
1/2 כפית סוכר חום
מלח
פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לסלט.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, שופכים על הסלט ומערבבים.