פרוסות סינטה צרובה רייר על איולי חרדל וצ'יפס ארטישוק ירושלמי

ל- 4 סועדים

פרוסות סינטה צרובה רייר על איולי חרדל וצ'יפס ארטישוק ירושלמי

חומרים לסינטה:

400 גרם סינטה בקר מיושנת

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שמן זית

אופן הכנת הסינטה:

ממליחים ומפלפלים את נתח הסינטה, צורבים אותה כחצי דקה מכל צד עם מעט שמן זית, ופורסים לפרוסות דקות.

חומרים לאיולי חרדל:

1 חלמון ביצה

1 שן שום

1 כפית חרדל

מלח

פלפל

1 כוס שמן זית

3 כפות חומץ בן יין לבן

אופן הכנת האיולי חרדל:

מערבבים בבלנדר את החלמון, שן השום, החרדל, המלח והפלפל.

מזליפים את שמן הזית לאט לאט עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את החומץ ומערבבים.

חומרים לצ'יפס ארטישוק ירושלמי:

2 ארטישוק ירושלמי חתוכים דק

שמן לטיגון

אופן הכנת הצ'יפס קסביה:

פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות, ומטגנים בשמן עמוק כדקה.

הרכבת המנה (+3 עלים מסוגי חסות שונים):

מניחים את פרוסות הסינטה הצרובה בצלחת הגשה; ולצידה את האיולי, הצ'יפס קסביה ו-3 עלים מסוגי חסות שונות שטופות וקרועות לחתיכות גס.