פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי
ל- 4 סועדים
פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי
חומרים לדג:
פילה מוסר ים (180 גרם למנה)
250 גרם פטריות יער
20 מ"ל יין לבן שרדונה
מלח גס
פלפל שחור
8 עלי בזיליקום
300 גרם חמאה
1 כף מיץ לימון
שמן זית
חומרים לקונפי ירקות:
250 גרם ארטישוק ירושלמי
8 עגבניות שרי
8 שיני שום לא קלופות
8 בצל שאלוט
שמן זית
חומרים לציר הירקות:
1/2 גזר
1/2 בצל לבן
1/2 כרישה
1 עלי דפנה
1 פלפל אנגלי שלם
4 גבעולי סלרי שלמים
אופן הכנת הקונפי ירקות:
בסירים נפרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות, כשהירק מכוסה בשמן זית.
מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים), ונמנעים מרתיחה.
מצננים ושומרים בצנצנות.
אופן הכנת ציר הירקות:
מכניסים את הירקות (לא מקולפים) לסיר שחומם מראש, וממלאים הסיר במים עד לכיסוי הירקות.
מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי.
מביאים לרתיחה ומסננים.
אופן הכנת המנה:
צורבים בשמן זית את פילה המוסר על מחבת חמה (על הצד של העור), למשך כ-2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש (230 מעלות) לכ- 3 דקות.
לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות וירקות קונפי, ומאדים ביין לבן.
מוסיפים את ציר הירקות, המלח הגס, הפלפל השחור והבזיליקום.
מוסיפים חמאה ומיץ לימון, ומסמיכים.
אופן הרכבת המנה:
בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג, כשהעור כלפי מעלה, ושופכים בעדינות את התבשיל.