קציצות טלה, פלפל קלוי, קרם חצילים ועלי כוסברה

ל- 4 סועדים

קציצות טלה, פלפל קלוי, קרם חצילים ועלי כוסברה

קציצות טלה, פלפל קלוי, קרם חצילים ועלי כוסברה

חומרים:

600 גרם בשר טלה טחון

1/2 בצל

1/4 צרור כוסברה

1/4 צרור נענע

1/4 צרור פטרוזיליה

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף כמון

1/2 כף פלפל שחור

מלח

4 פלפל אדום מתוק

1 חציל

שמן זית

שום קונפי

4 כפות שמנת מתוקה

עלי כוסברה

אופן הכנת הקציצות:

מכניסים לתוך קערה בשר טלה טחון, בצל קצוץ דק, כוסברה, נענע ופטרוזיליה קצוצה דק.

מתבלים (בפפריקה, כמון, פלפל ומלח), ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

יוצרים קציצות בגודל של כ- 90 גרם ליחידה.

מטגנים בשמן זית, כדקה מכל צד, ומכניסים לתנור למשך 5 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

אופן הכנת הפלפל:

מניחים בתבנית את הפלפלים, מזליפים שמן זית, ומכניסים לתנור ל-8 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

אופן הכנה קרם חצילים: 

קולים את החציל על הגז עד לריכוך ומקלפים.

מכניסים למיקסר את החציל ומוסיפים: מלח, פלפל, שום קונפי, ושמנת מתוקה; ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. 

אופן הגשת המנה:

מניחים בקערה גדולה את קרם החצילים, עליו במרכז הצלחת את הפלפל האדום, ואת הקציצות משפדים בשיפודים קטנים ומניחים מסביב לפלפל. מסביב מפזרים עלי כוסברה.