גבינת עזים על סלט חמים של עדשים שחורות, עגבניות שרי, בזיליקום וקונפיטורה
חומרים לקונפיטורה:
1 קילו פרי עונה (כגון: קלמנטינות או לימונים או תפוזים)
400 גרם סוכר
מיץ מלימון
כוכב אניס
מקל וניל
אופן הכנת הקונפיטורה:
מכניסים את כל המרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
חומרים למנה:
1/2 כוס עדשים שחורות
6 עגבניות שרי חצויות
6 עלי בזיליקום
מלח, פלפל
כמון
שמן זית
מיץ לימון
גבינת עזים
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים עד לריכוך, ומסננים את הנוזל.
- מכניסים לתוך קערה את העדשים, עגבניות השרי החצויות, הבזיליקום, מלח, פלפל, כמון, שמן זית ומיץ לימון.
- מניחים את העדשים במרכז הצלחת, ומעליהם פרוסה דקה של גבינת עיזים.
- את הקונפיטורה מניחים מעל פרוסת הגבינה.