דף הבית > הבלוג > אחר  >  3 קינוחי קפה מתוקים שיעירו את האירוע שלכם
אהבתם?
שתפו!

3 קינוחי קפה מתוקים שיעירו את האירוע שלכם

אם גם אתם צריכים קפה ועוגה אחרי הארוחה, המתכונים הבאים בדיוק בשבילכם

21/11/2017

מתכננים ארוחה גדולה למשפחה או חברים? מארחים את כולם לערב של הנאות?
אם אתם דומים לרוב האנשים, אחרי שמסיימים לאכול התשוקה למתוק מתחילה לבעבע.

אז לצד הקינוחים הרגילים אפשר להפתיע את כולם עם 3 סוגים של קינוחי קפה מתוקים, טעימים ומקוריים. התענוג כולו שלכם (ושל האורחים).

 

קינוח 1 - שייק אספרסו קוקוס מפנק


כולם אוהבים מילקשייק, צעירים ומבוגרים כאחד. השייק הזה מרענן במיוחד והוא מתאים גם לטבעונים ולרגישים ללקטוז.

 

מרכיבים:

● 1 קפסולת אספרסו בטעם קוקוס
● 1 כוס חלב קוקוס
● 1 בננה גדולה
● חצי כוס שבבי שיבולת שועל
● חצי כוס קוביות או שבבי קרח

 

אופן ההכנה:
ראשית מכינים קפה אספרסו חם מקפסולת הקוקוס ושופכים אותו למיקסר או למעבד מזון. לאחר מכן מכניסים את כל שאר הרכיבים, ומערבבים הכול עד לקבלת תערובת נוזלית אוורירית.

מוזגים את השייק לקנקן ומעטרים בשבבי שיבולת שועל, בפרוסת בננה ומעט קרם קרמל.

 

קינוח 2 - שייק קפה וניל מקפיץ

 

האורחים כבר בדלת ולא הספקתם להכין קינוח? קבלו שייק מהיר במיוחד שעושים תוך פחות מ-5 דקות, בלי לוותר על טעם משובח ואיכות מעולה.

 

מרכיבים:

● 1 כוס חלב
● 1 קפסולת אספרסו בטעם וניל
● חצי כוס קוביות או שבבי קרח

 

אופן ההכנה:
ראשית מכינים קפה אספרסו חם מקפסולת הקוקוס, ושופכים אותו למיקסר או למעבד מזון. לאחר מכן מוסיפים את כל שאר הרכיבים, ומערבבים הכול עד לקבלת שייק אוורירי.

מוזגים את השייק לקנקן ומעטרים בקצפת, מרשמלו, שוקולד ופירורי ביסקוויטים.

 

קינוח 3 - עוגת וניל לאטה


מי שרוצה להשקיע מעט יותר בקינוחים, מוזמן לנסות את העוגה המקסימה הזו. אומנם היא מתאימה בעיקר לקיץ, אבל כנראה שכולם יטרפו אותה עם קפה חם גם בעונת החורף.

 

מרכיבים:

● 250 גרם קמח לבן
● 180 גרם סוכר לבן
● 120 גרם חמאה רכה
● 100 גרם סוכר לבן
● 2 קפסולות אספרסו
● 3 ביצים
● 1 כוס רוויון
● 1 כפית אבקת אפייה
● 1 כץ חומץ לבן

 

למילוי:

● 370 גרם אבקת סוכר
● 350 גרם חמאה רכה
● 2 כפיות תמצית וניל
● תרמיל וניל שלם
● 2 כפות שמנת מתוקה
● 2 קפסולות אספרסו
● מעט מלח

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור אפייה מראש ל-180 מעלות ולהכין 2 תבניות אפייה עגולות. לאחר מכן לערבב את החמאה, הסוכר הלבן והחום עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב ולאחר מכן גם את הקמח בהדרגה. להמיס את אבקת האפייה בחומץ ולהוסיף לתערובת יחד עם 2 קפסולות האספרסו והרוויון.

ברגע שהכול מתאחד שופכים חצי תערובת בכל תבנית עגולה ואופים חצי שעה עד שהעוגות מזהיבות.

למילוי מערבבים חמאה, סוכר, תרמיל וניל (חצוי לאורכו), קצפת וקפסולות האספרסו - עד לקבלת תערובת אחידה. שליש מהמילוי מורחים על בסיס העוגה הראשונה, מעליו מניחים את בסיס העוגה הנוספת ולבסוף מצפים הכול עם יתרת התערובת, כמו כריך אספרסו ענק.

יש לקרר את העוגה חצי שעה לפני ההגשה - וההתלהבות מובטחת.

 

אולי יעניין אותך גם:
סגור
צרו איתנו קשר
שם מלא:  *
טלפון:
אימייל:*
פנייה:

יעוץ קולינרי - יואב בר

יעוץ
קולינרי

יעוץ קולינרי למסעדות עם יואב בר

לחץ כאן >
שף פרטי - יואב בר

שף פרטי

הזמינו את
יואב לבשל
לכם

לחץ כאן >
שף טו גו - יואב בר

שף טו גו

הכנתי לכם משהו הביתה

לחץ כאן >
אתר מבית ספיישל - יואב בר